Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Serce śmietankowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30%
0,5 l
cukier puder
0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
galaretka agrestowa
1
galaretka cytrynowa
1
galaretka truskawkowa
1

Przepis i sposób przygotowania na: Serce śmietankowe

Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wylac na głęboki talerz i zostawic na noc do stężenia.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Galaretki pociąć na kostkę i wsypac do śmietany. Wymieszać i wylac na tortownicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak