Sos grzybowy a`la słonce

Sos grzybowy a`la słonce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeden mały brokuł,

  • trójkącik serka topionego śmietankowego,

  • dwie łyżki mąki

  • pieprz

  • łyżka masła lub margaryny

  • 1 łyzka majonezu.

  • cebula

    1 szt.
  • pieczarki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W średnim garnczku podsmażyć pokrojoną cebulę w kostkę na maśle lub margarynie. Wrzucić pokrojone w talarki pieczarki i poddusić do miękkości. Dodać dwie kostki rosołowe i ser topiony. Serek rozdrobnić widelcem i dobrze połączyć z zawartością garnka. Dolać z 1,5 litra wody i zagotować.

W trakcie podzielić umyty brokuł i podzielić na małe różyczki. Wrzucić do garnka i poczekać aż będzie miękki. Mąkę, majonez wymieszać z 1/2 szklanki wody. Wlać do garnka i mieszać aż ładnie się wszystko się połączy. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

17.07.2013 00:50
jest na pewno bardzo smaczny

zdzislawa2

24.03.2012 11:48
pyszny

kotlet

08.10.2011 11:43
fajny grzybowy

barbara11561

25.06.2011 07:41
Świetny :):)

Gosia32

14.04.2011 08:12
ciekawy przepis;]

ben-ka

23.01.2011 11:16
Z brokułami nie robiłam - może być ciekawy:)

SmacznaPyza

15.09.2010 09:24
nie dałabym chyba tych kostek bo ich nie lubię, ale sos świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat