Sposób przygotowania
Przygotować rozczyn z połowy ilości wody, cukru i drożdży. Połącz z mąką, solą, olejem i pozostałą wodą . Wyrób gładkie i lśniące ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut. Wędlinę pokrój w paski lub kostkę. Ser pokroić w kostkę.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 5 części lub całość wyłożyć na tortownice lub podłużna blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Ciasto posmarować cienką warstwą przecieru pomidorowego, ułożyć wędlinę i posypać serem, oregano i majerankiem.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 5 części lub całość wyłożyć na tortownice lub podłużna blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Ciasto posmarować cienką warstwą przecieru pomidorowego, ułożyć wędlinę i posypać serem, oregano i majerankiem.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
IZABELA29
barbara11561
Marzena34
jeta72
Bernadeta
Klausia
Grazyna0211