Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jogurtowe z bitą śmietaną i czerwonymi z porzeczkami
W garnuszku rozpuszczamy ok 25 g margaryny Kasia, gdy przestygnie dodajemy 1 jajko i połowę dużego jogurtu, mieszamy za pomocą trzepaczki, gdy się dokładnie połączą składniki, wlewamy do misy z sypkimi i produktami, włączamy robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączymy wszystkie składniki.
Silikonową formę smarujemy łyżką margaryny Kasia i obsypujemy bułka tartą. Za pomocą dużej łyżki nakładamy ciasto, wrzucić po 3-4 porzeczki, przykrywamy drugą łyżką ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem lepiej się upewnić czy muffinki sie upiekły za pomocą patyczka do szaszłyków. Gdy wystygły ubiłam śmietanę kremówkę z 3 łyżeczkami cukru pudru i ozdobiłam świeżymi porzeczkami.