Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jogurtowe z czerwonymi z porzeczkami
W garnuszku rozpuszczamy 50 g margaryny Kasia, gdy przestygnie dodajemy 1 jajko i całe opakowanie dużego jogurtu, mieszamy za pomocą trzepaczki, gdy się dokładnie połączą składniki, wlewamy do misy z sypkimi i produktami, włączamy robot kuchenny i dokładnie, ale szybko łączymy wszystkie składniki.
Silikonową formę smarujemy łyżką margaryny Kasia i obsypujemy bułka tartą. Za pomocą dużej łyżki nakładać ciasto, wrzucić po kilka porzeczek, przykryć drugą łyżką ciasta, a wierzch obsypać mieszanką bakaliową. (powinno być na ok. 3/4 wysokości) Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem lepiej się upewnić czy muffinki sie upiekły. Gdy wystygły obsypałam niewielką ilością cukru pudru i ozdobiłam świeżymi porzeczkami.