Kotlet mielony

Kotlet mielony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • jajko

    1 szt.
  • bułka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ziarek
  • bułka tarta

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wyłożyć mięso mielone, dodać do niego sól, pieprz, przyprawy, jajko, wcześniej drobno posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pół szklanki tartej bułki. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą masę, po czym uformować okrągłe kotlety. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i powoli kłaść na patelnię na rozgrzany odrobinę wcześniej olej – smażyć aż do uzyskania pięknego brązowego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

06.07.2012 20:31
pycha

Zoso

26.01.2012 20:49
sobotni standard obiadowy

mic

12.12.2011 20:12
bardzo lubie i do tego z buraczkami jak na zdjeciu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat