PLACEK Z RABARBAREM

PLACEK Z RABARBAREM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • upieczony kruchy spod

    1 opakowanie
  • rabarbar

    800 gram
  • mleko

    300 ml
  • cukier

    150 g
  • żółtka

    3 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 lyzka
  • wanilia

    do aromatu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar oplukac.osuszyc,przekroic na kawaleczki.Rozgotowac w 100 ml wody i przetrzec przez sito lub zmiksowac blenderem
Przygotowac krem.utrzec zoltka z cukrem i starta wanilia.Dodac make ziemniaczana,wymieszac i powolii wlewac gorace mleko.Ubijac na parze,az zgestnieje,wymieszac krem z przetartym rabarbarem.Wlac na upieczony spod i wlozyc do piekarnika na okolo 30 minut w temperaturze 160 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

12.09.2010 11:11
super

buksiak12

12.09.2010 11:11
super

buksiak12

12.09.2010 11:11
super

Dorota71

12.09.2010 10:36
mniam mniam mniam

Dorota71

12.09.2010 10:36
mniam mniam mniam

Emilia22

12.09.2010 09:40
fajny przepis

Emilia22

12.09.2010 09:40
fajny przepis

Emilia22

12.09.2010 09:40
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat