Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa
800 g
chrzan tarty
150 g
Sklep Prymat
cebula
1 szt.
mąka pszenna
3 łyżki
śmietana 18 proc
1 szkl.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
2 szt.
sok z cytryny
1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem

Do garnka wlać 2,5 l wody, dodać przyprawy, obraną cebulę, kiełbasę i gotować godzinę. Po tym czasie wyjąć kiełbasę, dodać chrzan i gotować ok. 10 min. Następnie wywar przecedzić, mąkę wymieszać z wodą, wlać do zupy i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i pokrojoną na plasterki kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak