Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wegańska tarta warzywna

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
200 gram
margaryna wegańska
125 gram
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczka
woda
(puste pole) do zagniatania
cukinia
1/4 sztuka
fasolka szparagowa
5 dag
Kukurydza z Puszki
4 łyżka
ziemniaki
2 sztuka
papryka
1/2 sztuka
fasola czerwona z puszki
2 łyżka
cebula
1 sztuka
przyprawy
pomidory
1 sztuka
ogórek kiszony
1 sztuka
wegański ser
(puste pole) do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska tarta warzywna

Mąkę przesiać do miski i dodać pokrojoną margarynę, proszek do pieczenia, sól i wodę, zagnieść ciasto. Schować do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną formę do tart, podziurkować trochę widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut.
W międzyczasie przygotować warzywa (ziemniaki lekko podgotowane), pokroić, doprawić, wymieszać (poza pomidorami i ogórkami) i podsmażyć na patelni.
Kiedy minie 10 minut wyjmujemy ciasto, wykładamy warzywami (można polać ketchupem) i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika, temp. 200 stopni.
Podawać posypane pomidorem i ogórkiem.
Można dodać wegańskiego sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina83 20.09.2011 10:02
~Krystyna, Grażyna, Dziękuję :)
Grażyna13 17.08.2011 13:08
Bardzo smakowita :)
krystyna24 11.08.2011 11:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak