Karkówka do chleba

Karkówka do chleba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • karkówka

    1,5-2 bez kości
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

20.04.2012 07:24
mmm pycha!;D

Wokalista

24.06.2011 16:44
aż ślinka cieknie :)

caroline1983

14.04.2011 15:10
Zjadłabym taka :)

evita0007

03.04.2011 10:25
Pyszna i soczysta,idealna na kanapeczki :)

ZEWA

16.12.2010 17:34
niestety moi synowie nie za bardzo lubią cebulę, dlatego ją zdejmuję, bo by nie zjedli mięsa gdyby zobaczyli cebulę.

eli_555

16.12.2010 16:58
Pyszne mięsko.Ja włożyłabym do rękawa mięsko razem z cebulą.

jolaxa

26.10.2010 12:04
pysznosci :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat