pasta z papryki

pasta z papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    2 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • słonecznik łuskany

    4 łyżki
  • bazylia

  • miód

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Paprykę opiekamy w piekarniku ze wszystkich stron,obieramy ze skórki usuwamy gniazda nasienne,następnie miksujemy razem z pozostałymi składnikami i doprawiamy do smaku.Jeśli pasta jest zbyt rzadka dosypujemy ziarna słonecznika,jeśli jest zbyt gęsta dolewamy oleju.Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat