Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
1 szt.
cebula
1 szt.
jabłka
2 szt.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka
olej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy, cebulkę kroimy w cienkie talarki łączymy i posypujemy szczyptą soli. Odstawimy na kilka minut. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce jarzynowej do kapusty z cebulką. Dodajemy olej, pieprz i doprawiamy do smaku cukrem. Wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak