Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Miesna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
olej roślinny 125 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2
mięso mielone 500 gram
ser do krajania 250 gram
cebula 1 srednia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
twaróg 600 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Miesna

Mąkę twaróg olej 1 jajko proszek do pieczenia połączyć w jednolitą masę,podzielić na 2 części jedną dużą, drugą mala.Dużą cześć rozwałkować i wyłożyć na posmarowana tortownice.Ser do krajanie pokroić w małą kostke i wymieszać z mięsem mielonym jajkiem i drobno posiekana cebula,doprawić do smaku.Farszem wypełnić tortownice,małą cześć ciasta rozwałkować położyc na wierzch zakrywając farsz.Tak przygotowane ciasto smarujemy zoltkiem, wkladamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak