Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi pieczone z kurczakiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perś z kurczaka
3 szt
cebula
1/2 szt
czosnek
2 ząbki
masło
1 łyżka
olej do smażenia
kostka wołowa
2 szt
serek śmietankowy
20 dag
mąka
2,5 szkl
jajko
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
wg uznania
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pieczone z kurczakiem

1. Cebulę i czosnek pokrój, włóż do garnka. Dodaj filety, masło i kostki wołowe, oprósz solą, wlej 5 szkl wody. Ugotuj. Mięso pokrój.
2. Odmierz 3 szkl wywaru, zagotuj. Wsyp mąkę, mieszając, gotuj. Ostudź. Dodaj 2 żółtka, połącz. Rozwałkuj, wytnij kółka. Na każdym ułóż mięso i kawałek serka, zlep brzegi. Pierogi panieruj w białku i bułce tartej. Usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.01.2014 12:43
fajny pomysł, na pewno smaczne
Krystyna32 06.07.2013 16:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak