Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i po troszkę cukier na końcu wmieszać łyżką mąkę z proszkiem. Piec na złoty kolor w temp. 180 st.C
MASA: Ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać ostudzony budyń.
WYKONANIE:
W biszkopcie wyciąć kieliszkiem dziurki. 1 Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody. dwie pozostałe jak na opakowaniu. Piernik przekroić na 2 placki. Na jednym blacie ciasta rozsmarować masę, przykryć biszkoptem , zalać dziurki 300 ml galaretki. wystudzić w lodówce. Na galaretki w otworkach ułożyć truskawki. Po między ułożyć pozostałe krążki z biszkoptu. Zalać tężejącymi 2 galaretkami. I znów do lodówki , aby zastygły. Na to masa, drugi płat piernika i na wiech masa i dekoracja.