Zapiekane bułeczki z pieczarkami

Zapiekane bułeczki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych pieczarek

    20 sztuk
  • jajek

    3 sztuki
  • śmietany

    4 łyżki
  • startego żółtego sera

    3 łyżki
  • masła

    1 łyżka
  • mąki

    1 łyżka
  • ketchup

    trochę dekoracji
  • cebula

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • kajzerka

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ściąć wierzch bułki. Ze środka wydrążyć miąższ. pieczarki umyć, obrać, pokroić w dość grube plastry, odparować na patelni, dodać masło i delikatnie podpiec. Oprószyć solą i pieprzem . Do rozprowadzonej mąki ze śmietaną dodać drobno pokrojoną cebulę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Chwilę zapiec na patelni. Nakładać farsz do bułeczek, posypać żółtym serem. Ułożyć na blasze i zapiekać 20 minut. Czapeczki podpiekamy krótko. Zapieczone bułki polewamy ketchupem i nakładamy czapeczki. Podajemy na ciepło. Można dodać ogórki konserwowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

01.08.2011 10:53
lubię takie

ewasylwia

19.07.2011 11:03
lubię takie zapiekanki

Mysiunia

18.10.2010 15:14
bardzo lubie \'zapiekanki\' pod kazda postacia:) jak chrupie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat