Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa budyniowa z herbatnikami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
5 szkl.
masło
1 łyżeczka
cukier
4 łyżki
żółtko jajek
2 szt.
budyń śmietankowy
2 szt.
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
herbatniki
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa budyniowa z herbatnikami

Zagotowujemy litr mleka z dodatkiem cukru i masła. Budyń rozpuszczamy w reszcie mleka, wlewamy do wrzącego mleka, zagotowujemy. Żółtka ucieramy, łączymy z zupą cały czas miksując. Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak