Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpeciki wołowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec
70 gram
cebula
100 gram
czosnek
1 ząbek
jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Gałka muszkatołowa cała Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
polędwica wołowa
200 gram
bułka
1/2 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wołowe

Mięso i smalec zmielić, cebulę drobno posiekać, namoczoną bułkę wycisnąć. Wszystko dokładnie wymieszać wraz z dodatkami i formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej i rzucać na rosół lub wodę. Nie można gotować w tym rosole, który się będzie podawało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.07.2012 21:24
pyszne
Małgorzata113 03.08.2011 08:23
świetny przepis
gosia47-47 03.08.2011 08:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak