Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Prażone jabłka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
1 łyżeczka
kardamon
1 szczypta
Sklep Prymat
cynamon
1 szczypta
Sklep Prymat
jabłko kwaśne
5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone jabłka

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na plasterki. Masło rozgrzać i do naczynia włożyć jabłka, cynamon i kardamon. Prażyć do momentu, aż jabłka będą miękkie ale nie rozpadające się. Wspaniałe komponują się jako dodatek do drobiu, wieprzowiny lub jako farsz do naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak