Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
1 kg
ocet
1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
2 liscie
Sklep Prymat
cukier
1 łyzka
woda
3 szklanki
sól
4 łyzeczki
Sklep Prymat
cebula
1
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby obrac i umyć. Cebulę pokroic w paski. Zagotowac wodę z 2 łyzeczkami soli. Wrzucić grzyby i cebulę. Gotowac aż grzyby będą miękkie. Odcedzić i ostudzić. Przygotowac zalewę z 3 szklanek wody, octu, liści, ziela, pieprzu, 2 lyżeczek soli i cukru. Zalewę ostudzić. Grzyby ułożyć do słoików i zalac zalewą. Słoiki dokręcić i sprawdzić czy nie ciekna. Przetrzymywac w ciemnym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak