Knedle serowe z powidłami

Knedle serowe z powidłami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały twarogowy

    50 dag
  • mąka

    10 dag
  • jajko

    1 szt.
  • kasza manna

    10 dag
  • powidła

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zemleć w maszynce, dodać mąkę, jajko i kaszę, posolić. Zagnieść ciasto, podzielić na kawałki, nadziewać powidłami i dokładnie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem przesmażonym z tartą bułką i posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

28.01.2013 13:43
takich nie jadłam

calliope

23.03.2012 08:49
mniam :)

barbara11561

06.06.2011 11:32
Takich jeszcze nie robiłam:)

ben-ka

18.08.2010 21:53
Jak ja dawno nie robiłam knedli:)

IZABELA29

21.06.2010 11:01
KOREKTA DO PRZEPISU: * 50 dkg. sera twarogowego, * 10 dkg. mąki, * 1 jajko, * 10 dkg. kaszy manny, * 20 dkg. powideł lub twardej marmolady, * 4 dkg. masła, * 3 dkg. bułki tartej, * 3 dkg. cukru, * sól.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat