Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
500 g
cukier
1/2 szkl.
woda
8 szkl.
cynamon Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżka
Goździki całe Prymat
3 szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

1

Rabarbar umyć i pokroić na kawałki. W garnku zagotować wodę z goździkami i cynamonem. Do wrzątku wrzucić pokrojony rabarbar i gotować około 20 minut na średnim ogniu. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i posłodzić do smaku. Gotowy kompot przecedzić przez gęste sito, przelać do dzbanka i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.08.2011 10:33
uwielbiam taki kompocik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak