Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby marynowane z warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby
50dag
marchew
cebula
kalafior
seler
fasolka szparagowa
ocet
1szkl
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziarna kopru
sól
łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
3łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane z warzywami

Oczyszczone i umyte grzyby zagotować w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem cebuli i odsączyć.Warzywa każdy rodzaj osobno,ugotować w osolonej wodzie,po czym wyjąć je,pokroić i ułożyć w słoikach warstwami,na przemian z grzybami.Przygotować zalewę z wody 2szkl,octu i przypraw.Zagotować ją,ostudzić i zapełnić nią słoiki z grzybami.Słoiki zamknąć i pasteryzować 30min w temp.90C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 06.01.2012 15:16
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak