Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z marchwi i kolendry

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
3 szt.
kolendra
1 garść
oliwa
2 łyżki
ocet winny
1 łyżeczka
cukier
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchwi i kolendry

Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce. Sos: W małym słoiczku wymieszać oliwę, ocet winny, zmiażdżony czosnek, dodać sól i cukier. Wstrząsać do połączenia składników. Startą marchew wymieszać z sosem, przykryć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem zmieszać surówkę z posiekaną kolendrą i znów odstawić na ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak