Duet kremów szparagowych z grillowanymi krewetkami

Duet kremów szparagowych z grillowanymi krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białych i zielonych szparagów

    300 g
  • ziemniaki

    2 nieduże
  • cebuli

    1 sztuka
  • oliwy z oliwek

    100 ml
  • rosołu warzywnego KUCHAREK

    2x500 ml
  • śmietany 36%

    200 ml
  • cukier

    - -
  • krewetek 16/20

    80 g
  • sambal oelek

    1/2 łyżeczki
  • upalonych ziaren słonecznika

    1 łyżka
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • sól czosnkowa

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dwóch garnkach zagotować po 500 ml rosołu warzywnego. Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodać ją do gotujących się wywarów. Szparagi umyć, obrać i włożyć do wywaru, każdy rodzaj osobno. Zupy doprawić do smaku cukrem oraz solą czosnkową i pieprzem Prymat. W celu zagęszczenia zupy można dodać do każdej z nich po jednym ziemniaku. Zupy zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i zabielić śmietaną. Krewetki zamarynować w oliwie z oliwek, imbirze i sambal oelek, zgrillować i podawać wraz z zupą. Całość posypać upalonymi ziarnami słonecznika. .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (138)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

10.03.2014 09:28
pyszniutko:) lubię takie zupy kremowe

berys18

10.03.2013 11:42
bardzo fajny przepis

Pani Domu

10.03.2013 11:35
z chęcią bym spróbowała

Magda60

04.03.2012 23:48
pycha

malcik111

03.02.2012 08:58
suuuuuuuuuuuuuuuuuuper

jolita

21.01.2012 00:49
mniam

Ewa/kalapurtka

19.01.2012 17:14
fajne

[email protected]

18.01.2012 04:33
fajny

artur7

11.01.2012 19:03
fajne tylko trochę drogie

SylwiaMagdaSabin

09.01.2012 21:49
krewetki nie lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat