Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapeikane cukinie faszerowane

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia
2 sztuki
bułka
pół sztuki
cebula
3 plasterki
jajko
1 sztuka
mięso mielone
20 dag
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
musztarda
pół łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pół łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser ementaler
5 dag
pomidory
1 puszka
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapeikane cukinie faszerowane

Bułkę rozmoczyć w wodzie, odcisnąć. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Łyżeczką wybrać miąższ i pokroić. Szczypiorek drobno posiekać, Cebulę pokroić, i połączyć z miąższem z cukinii. Podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę z cukinią, szczypiorek, jajko, musztardę, paprykę, sól, pieprz i odciśniętą bułkę. Mieszamy i napełniamy cukinię. Pomidory pokroić, posolić, popieprzyć i mieszamy. Sos z puszki po pomidorach wlewamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim cukinię, pieczemy 35 minut. Posypać startym serem i piec jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 15.08.2011 06:44
robie też
1j1o1l1a1 30.07.2011 19:07
cukinie bardzo nadają się do...faszerowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak