Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

baba z kapusty i grzybów

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 kg
cebula
1 szt
jaja
4 szt
masło
4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat
6 łyżek
grzyby suszone
4 dag
bułka czerstwa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: baba z kapusty i grzybów

Kapustę ugotować we wrzacej, osolonej wodzie. Grzyby opłukać i ugotować w małej ilości wody, odcedzić. Posiekaną cebulę zrumienić na łyżce tłuszczu. Przez maszynkę przepuścić namoczoną w mleku i odciśniętą bułka, piperzem i solą, lekko wymieszac i przełozyc do formy budyniowej. wstawić formę do garnka z wrzacą wodą i gotować 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak