Dzwonki miruny panierowane

Dzwonki miruny panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 dkg
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta pikantna

  • cytryna

  • sól, pieprz

  • dzwonki miruny

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonki ryby skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć,
obtoczyć w mące, zamoczyć w skłóconych jajkach, panierować w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę ze wszystkich stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

12.10.2011 23:20
Uwielbiam rybkę.

iknkirke

23.03.2011 19:09
fajne

Iwusia

14.03.2011 22:08
pieknie wyglądają :)

plocia

04.02.2011 22:59
pierwszy raz słyszę o tych dzwonkach

marzencia2007

04.02.2011 16:48
fajna potrawa ;)

Wojtek8

02.02.2011 22:09
super

Tika4444

03.12.2010 10:38
fajne

Allice

11.11.2010 09:09
pycha!

Ewelina45

15.10.2010 09:21
mniam :)

noculos

08.08.2010 19:41
tej ryby, tak przyrzadzonej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat