Brukselka z pieczarkami w śmietanie

Brukselka z pieczarkami w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    700 g
  • pieczarki

    150 g
  • masło

  • śmietana

    3\\4 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • przyprawa curry

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę oczyszczoną zalać wrzącą wodą osoloną i z dodatkiem cukru zagotować pod przykryciem, miękką brukselkę odcedzić , pieczarki czyścimy i kroimy w paseczki usmażyć , połączyć z brukselką , śmietaną wymieszaną z mąką , chwilkę jeszcze gotować i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita26

30.07.2011 09:03
super

agnieszka214

29.07.2011 16:49
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat