Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony budyń

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
0,5 litra
jaja
2 sztuki
cukier waniliowy
1 sztuka
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa cała Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony budyń

Wrzące mleko, wymieszać z roztrzepanymi jajami i wanilią, dobrze wymieszać jaja, bo zostaną gluty. Wlać do naczynia żaroodpornego, wstawić do naczynia z wrzątkiem i piec w piekarniku niezbyt szybko, bo podpłynie jajeczna surowica. Można dodać na wierzch gałkę muszkatołową. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak