Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca korzenna

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina
10 dag
śmietana
4 łyżki
Imbir mielony Prymat
1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
szałwia
1 szczypta
skórka cytrynowa
0,5 sztuki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
1 szczypta
Sklep Prymat
goździki mielone
1 szczypta
Sklep Prymat
cielęcina bez kości
1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca korzenna

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, wymieszanymi sproszkowanymi przyprawami i skórką z cytryny. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Słoninę drobno pokroić, stopić na patelni i zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron, posypać wegetą, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlać śmietanę, doprawić sos do smaku i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.10.2011 08:09
lubię dania w piernikowych dmakach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak