Polędwiczki wieprzowe w kapuście

Polędwiczki wieprzowe w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiszonej kapusty

    20 dag
  • rosołu wołowego KUCHAREK

    1 szklanka
  • laurowe Prymat

    2 liści
  • pieprzu czarnego Prymat

    3 ziarna
  • angielskiego Prymat

    5 ziaren
  • polędwiczki wieprzowe

    50 dag
  • cebula

    10 dag
  • olej

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki przekroić na pół i zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, a na pozostałym
tłuszczu smażyć cebulę i przez chwilę podsmażyć posiekaną kapustę. Cebulę i kapustę dodać do mięsa wraz z przyprawami. Wlać rosół i dusić na małym ogniu 30-40 min. Gdy mięso będzie miękkie doprawić pieprzem i solą. Podawać z kluskami lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa36

19.09.2012 22:55
super

katarzynka455

29.08.2011 15:17
super danie

AgaS10

25.01.2011 10:01
Ale obiadek...pycha:)

Babciagramolka

13.12.2010 09:25
Tradycja i jeszcze raz tradycja - pycha

szajba2

09.12.2010 15:10
dobre

patusia

20.11.2010 03:04
Apetyczne

buksiak12

02.09.2010 09:37
bardzo ciekawy przepis

buksiak12

02.09.2010 09:37
bardzo ciekawy przepis

Dorota71

02.09.2010 09:03
mniam mniam

Dorota71

02.09.2010 09:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat