Szpinakowe naleśniki z wiśniami

Szpinakowe naleśniki z wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 szklanka
  • szpinak mrożony

    1 kg
  • jajka

    6 sztuk
  • mleko

    3 szklanki
  • masło

    8 łyżek
  • mąka

    0,5 kg
  • cukier

    4 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    0,5 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
  • migdały

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, masło, jajka utarte z cukrem, sól i gałkę. Wszytko razem połączyć. Dodać do jednolitej masy szpinak rozmrożony i wymieszać dokładnie. Z powstałego ciasta pieczemy naleśniki na oleju. Gotowe naleśniki składamy wedle upodobań albo w rulonik, w trójkąt albo w kwadrat. Z wierzchu posypujemy migdałami i przyozdabiamy wiśniami. Można zamiast wiśni dać wiśniowy dżem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

25.06.2013 11:36
Wyśmienite.

RenataZ-et

28.05.2012 08:44
pomysłowe

IKrakowianka

25.05.2012 21:21
super naleśniki

IlonaAlbertos

20.07.2011 23:12
Fajne połączenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat