Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bitki baranie z włoską kapustą z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina
70 dag
tłuszcz
6 dag
cebula
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
mąka
1 łyżka
kminek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ocet
1 łyżeczka
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
kapusta włoska
60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki baranie z włoską kapustą z szybkowaru

Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, pobić dobrze wilgotnym tłuczkiem, obsypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Na tym samym tłuszczu obrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Wlać trochę wody i włożyć oczyszczoną poszatkowaną kapustę, zagotować. Gdy kapusta opadnie dodać jeszcze wody, tak by była nieco poniżej poziomu kapusty, posypać kminkiem i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić solą, cukrem, pieprzem i octem do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak