Przepis i sposób przygotowania na: Joasieńka
7jaj
szklanka cukru
2 pełne łyżki sypkiego kakao
5 pełnych łyżek maki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
wykonanie
Białka ubić na sztywna piane dodać cukier i żółtka kakao, proszek z maka i wymieszać Piec w temp 180 stopni około 40 minut upieczony i ostudzony przekroić na 2 części
składniki na 2 placek
25deko włoskich orzechów
5 białek
20 deko cukru
1.1/2 łyżki miodu
1łyzka maki ziemniaczanej
1 łyżka maki pszennej
Wykonanie
Białka ubić z cukrem Dodać pokrojone orzechy i resztę składników i wymieszać piec w tem 180 stopni około 30-40 minut
Krem składniki
1/2litra mleka
cukier waniliowy
żółtka 5 szt
20 dag cukru
1.1/2 łyżki maki ziemniaczanej
200 gram margaryny
wykonanie
odlać pół szklanki mleka a resztę zagotować z cukrem waniliowym
Utrzeć żółtka z cukrem dodać make ziemniaczana i pół szklanki mleka wszystko wylać do gotującego mleka ugotować budyń