Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łosoś ze szparagami i smażonymi ziemniakami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
szparagi białe
1 pęczek
szparagi zielone
1 pęczek
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
łosoś wędzony plastry
300 g
trybula
koperek
pietruszka
plasterki limonki
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
mleko
1 szkl.
pieprz
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś ze szparagami i smażonymi ziemniakami

Ziemniaki, szparagi białe i zielone ugotować. Ugotowane ziemniaki przekroić na pół, podsmażyć na oleju. Doprawić solą. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę. Zdjąć z ognia. powoli dolewać zimne mleko, cały czas mieszając. Gotować kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Na talerzu ułożyć szparagi, ziemniaki i łososia. Sosem polać szparagi. Udekorować listkami trybuli, koperku i pietruszki, oraz plasterkami limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak