Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto rafaello bez pieczenia

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1 op.
margaryna
1\\2
żółtko jajek
4
cukier waniliowy
Sklep Prymat
mąka pszenna
5 łyżek
mąka ziemniaczana
3,5 łyżki
mleko
3 szklanki
cukier
1 szklanka
wiórki kokosowe
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rafaello bez pieczenia

Odlej jedną szklankę mleka do miseczki , dodaj same żółtka rozrób , doda obie mąki i dobrze wymieszaj. A resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym , wlej masę żółtkową , podgrzewaj powolutku na małym ogniu do momentu aż zauważysz że masa zaczyna gęstnieć , potem odstaw i odczekaj aż będzie całkowicie zimna ta masa. Miękkie masło roślinne i margarynę przełóż do miski i zmiksuj dodając po jednej łyżce masę budyniową tylko musi być zimna. Następnie wsyp wiórki kokosowe, troszkę pozostaw do dekoracji , zmiksuj razem . Blaszkę przygotuj w taki sposób, że wyłóż nią na spód krakersy wyłóż na krakersy masę tylko tak aby je zakryć potem przykryj kolejną warstwą krakersów w taki sam sposób na to znowu idzie masa i trzecia warstwa krakersów.Resztę bardzo cienko rozwałkuj a na wierzch posyp jeszcze te wiórki co zostawiliśmy. Całość wstaw na parę godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.07.2011 15:18
i deserek gotowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak