Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tarta z paierówkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papierówki
1 kg
maragryna
1 szt
mąka pszenna
2 szkl.
cukier puder
0,5 szkl.
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
cukier waniliowy
do smaku
Sklep Prymat
cukier
polewa czekoladowa
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z paierówkami

Ciasto:
Zagnieść kruszonkę z mąki, margaryny, cukru pudru.
Nadzienie:
Jabłka- papierówki obrać i pokroić w mniejsze części, posypać cukrem , cukrem waniliowym i cynamonem.
Na spód wysmarowanej tortownicy lub blachy do tarty wysypać połowę kruszonki. Nałożyć nadzienie z jabłek. Posypać kolejną porcją kruszonki.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30-40 minut.
Polać polewą czekoladową.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 28.05.2012 09:21
mniam
marzenciak1985 28.05.2012 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak