Przepis i sposób przygotowania na: Rolada malinowa
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dobrze jest użyć drobnego cukru, wtedy szybciej się go rozetrze. W międzyczasie rozpuszczamy margarynę. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy dodając przestudzoną margarynę. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu biszkopt przekładamy na ściereczkę kuchenną i zwijamy na kształt rolady.
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy do niej po łyżce mascarpone mieszając masę.
Na przestudzonym biszkopcie rozsmarowujemy dżem malinowy. Na dżem wykładamy masę i zwijamy ciasto na kształt rolady( możemy użyć do tego folii spożywczej). Ciasto wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.