Tort arbuzowy

Tort arbuzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 serki homogenizowane waniliowe

  • cukier

    0,5 szkl
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szybki i zaskakujacy deser i w dodatku bardzo łatwy - tort smietankowy z arbuzem wg Trusi.

Biszkopt przekroić na dwa krążki lub dac 2 gotowe kupne. Spód lekko nasączyć dowolnym ponczem.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.
Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania.
UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.
Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny.\" Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

14.08.2011 17:54
ciekawe połączenie arbuza z ciastem

IlonaAlbertos

29.03.2011 12:33
Nie myślałam, że arbuza można użyć do ciasta. Świetny pomysł.

Justyna70

30.12.2010 11:32
rewelacyjny pomysł!!

eli_555

08.11.2010 23:04
pycha

ZEWA

13.09.2010 01:05
Ciekawy pomysł na wykorzystanie arbuza. Zawsze jadłam go w sałatce owocowej lub sam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat