Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik II

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 kg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
miód
1/2 szklanki
cukier
1/2 szklanki
mleko
1/2 szklanki
jajko
2 sztuki
margaryna
1/2 kostki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik II

Jabłka pokrojone w ósemki pozbawić pestek i skropić sokiem z cytryny. 1/2 szkl. Cukru zalać 1/2 szkl. Wody. Wrzucić kilka goździków prymat i wszystko razem podgrzać. Do gotującego się syropu na 10 min. Włożyć jabłka, wyjąć je i jeszcze ok. 5 min. Podgrzewać sam syrop. Wymieszać syrop z wódką i polać nim owoce. Poczekać, aż jabłka ostygną. Można zamknąć je w słoikach. Podawać na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 22.07.2011 21:26
pierniki to jedne z moich ulubionych ciast
Sylwia88 21.07.2011 16:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak