Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

suflet waniliowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko
5 szt.
cukier puder
40 gram
żółtko jajek
4 szt.
mąka pszenna
20 gram
mąka kukurydziana
10 gram
masło
30 gram
cukier waniliowy
2 łyżki
Sklep Prymat
cukier puder
do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: suflet waniliowy

Piekarnik rozgrzej do temp. 200 stopni. Białka ubij na sztywno, stopniowo dodawaj cukier puder. W oddzielnym naczyniu żółtka wymieszaj z cukrem waniliowym. Żółtka wymieszaj z pianą z białek. Wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą. Zamieszaj bardzo energicznie do uzyskania jednolitej konsystencji masy.
Żaroodporną formę jak na suflet wysmaruj miękkim masłem i oprósz cukrem waniliowym. Przygotowaną masę wlej do formy, wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika na 10-12 min. Wyjmij suflet, oprósz cukrem pudrem. Od razu podawaj - w przeciwnym razie opadnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.07.2011 20:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak