Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z soczewicy ze szpikankiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny
ok 1,5 litra
woda
3/4 litra
szpinak
50 dkg
soczewica czerwona
60 dkg
Kolendra cała Prymat
1 łyżeczka
czosnek
2-3 ząbki
cebula
2 duże
olej arachidowy
2 łyzki
Kminek mielony Prymat
2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z soczewicy ze szpikankiem

Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę,czosnek zmiażdżyć. Do garnka z grubym dnem wlewamy olej i wrzucamy cebule i czosnek. ,smażymy aż cebula zmięknie,dodajemy przyprawy,smażymy na małym ogniu ok3-4 minut.Wsypujemy soczewicę i dokładnie mieszamy. wlewamy wywar i wodę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok20-30 minut-tak aby soczewica zmiękła.zdejmujemy z ognia,ucieramy mikserem ,dodajemy posiekany szpinak i podgrzewamy zupę ok 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak