szaszłyki z wątróbki drobiwej

szaszłyki z wątróbki drobiwej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    0,5 kg
  • suszone śliwki

    0,25 kg
  • cebula

    3 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • sól

  • kminek Prymat

  • majeranek Prymat

  • wątróbka drobiowa

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wątróbkę pokroić na kawałki.Podgrzać olej z sokiem wyciśniętym z cytryny dodać posiekaną 1 cebulę i trochę soli.D wrzącej marynaty wrzucić wątróbki,gotować minutę.Wątróbkę schłodzić.pokroić boczek ,oprószyć majerankiem i kminkiem.2 cebule pokroić.Wątróbkę nadziewać na szpadki na przemian z boczkiem,śliwkami i cebulką.Grilując obracać szaszłyki ,można polewać je marynatą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

12.02.2012 13:42
chętnie wypróbuję

kamyk

18.12.2011 20:58
nigdy nie jadłem takich

gacopierz23

06.10.2011 12:05
wątróbka w tej wersji mi się podoba

Ania67

28.08.2011 08:15
fajny pomysł

jeta72

06.08.2011 10:53
świetne

ankaryba

05.08.2011 15:05
super, muszę wypróbować

Ewelina38

03.08.2011 13:05
pyszne są takie szaszłyki

daria899

21.07.2011 14:54
pyszne

eli_555

13.07.2011 21:56
też robię,ale w trochę innej wersji

Dorota59

12.05.2011 16:13
no ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat