Drożdże, cukier, 100 ml lekko ciepłej wody oraz odrobinę mąki miesza się razem i pozostawia do wyrośnięcia. Gdy drożdże podwoją swoją objętość do dużej miski wsypujemy kg mąki oraz wbijamy jajka, dodajemy łyżkę soli, 5 kropli octu i wyrosłe drożdże. Powoli zaczynamy mieszać składniki ręką, zagrzebując po trochę mąki oraz stopniowo dodając zmieszany jogurt 200 gram + 200 gram ciepła woda. Miesza się dopóki mąka nie zaczynie się odklejać od ściany. Ciasto przykrywamy ściereczką by nie wyschło i zostawiamy na około 1godzinę, aby urosło prawie podwójne. Wyrośnięte ciasto kładziemy na kuchennym blacie lekko posypanym mąką i delikatnie mieszając rozdzielamy na 3 części. Rozwałkowujemy pierwszą część, tak że by miała około 30 cm. Smarujemy rozwałkowany płat ciasta cienko olejem, albo stopionym masłem. Posypujemy pokruszoną fetą. Rozwałkowujemy 2 część - położyć na pierwszą - olej , feta - tak samo jak 1.Rozwałkowujemy 3 część - położyć na drugą - olej (masło), feta - tak samo jak 2.Powstaje coś jak tort, który kroimy na 15 części. Każdą część (trójkąt) zawinąć zaczynając od szerszego końca - jak rogalik. Zwinięte trójkąty układamy w lekko wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formie do pieczenia, wąską stroną rulonika. Tak przygotowane ciasto ponownie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę.Po wyrośnięciu smarujemy pite żółtkiem i wstawiamy do zimnego piekarnika. Piekarnik przez pierwsze 30 minut musi grzać tylko z dołu na 180 stopni, potem zwiększyć na 200 stopni na 20 minut, potem z góry i z dołu na 180-200stopni. Razem około godziny. SMACZNEGO!