Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
80 dag
mąka
5 łyżek
jajko
2 szt
marchew
2 szt
cebula
2 szt
majonez
3 łyżki
natka pietruszki
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
ogórki konserwowe
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

1. Wątróbkę oczyszczamy i mielimy. Dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy i wyrabiamy masę. Robimy kotlety i smazymy na rozgrzanym oleju.
2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy z marchewką na oleju. Dadajemy jajko i natkę. Doprawiamy sola i pieprzem. Lekko studzimy. Mieszamy z majonezem.
3. Na każdego kotleta wykładamy po porcji warzyw. Dekorujemy plastrami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.03.2013 21:49
Podoba mi się ten pomysł
Krystyna32 19.07.2011 08:47
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak