Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

Kotlety z wątróbki pod warzywną pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    80 dag
  • mąka

    5 łyżek
  • jajka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ogórki konserwowe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Wątróbkę oczyszczamy i mielimy. Dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy i wyrabiamy masę. Robimy kotlety i smazymy na rozgrzanym oleju.
2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy z marchewką na oleju. Dadajemy jajko i natkę. Doprawiamy sola i pieprzem. Lekko studzimy. Mieszamy z majonezem.
3. Na każdego kotleta wykładamy po porcji warzyw. Dekorujemy plastrami ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

02.03.2013 21:49
Podoba mi się ten pomysł

Krystyna32

19.07.2011 08:47
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat