salatka rybna wyborna

salatka rybna wyborna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg filetow z bialej morskiej ryby

  • 2 lyzki octu ziolowego

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • ziarna pieprzu

  • sól

  • cebula

  • świeże zioła

  • rzodkiewka

  • papryka

  • szklanka kwaśnej smietany

  • szklanka majonezu

  • sok z cytryny

  • kopiasta lyzka posiekanej natki pietruszki

  • biały pieprz

  • cebula dymka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotowujemy 2 l wody z dodatkiem przypraw i pokrojonej na czesci cebuli do wrzatku kladziemy filety i gotujemy na niewielkim ogniu az ryba bedzie miekka ale nierozgotowana pozostawiamy w wodzie do wychlodzenia przygotowujemy sos do miseczki wlewamy smietane dodajemy majonez sok z cytryny drobno pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i natke pietruszki dodajemy rozdrobnione dobrze oczyszczone z najmniejszych nawet osci kawalki ryb skladniki laczymy i gdy trzeba lekko doprawiamy salatke szczelnie owijamy w folie aluminiowa i odstawiamy w chlodne miejsce nawet na kilka godz przed podaniem nakladamy do szklanych pucharkow wylozonycgh zielenina rownej wielkosci porcje przybieramy swiezymi ziolami rzodkiewka ogorkiem lub papryka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

26.02.2012 18:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat