Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi leniwe z frużeliną

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 szt
mąka tortowa
2 szkl
sól
wg uznania
Sklep Prymat
wiśnie
30 dag
mąka ziemniaczana
1 łyżka
cukier
5 łyżek
twaróg
30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi leniwe z frużeliną

1. Pierogi: twaróg mielimy, zagniatamy z pozostałymi składnikami i formujemy wałek. Kroimy ukośnie jak na kopytka. Gotujemy we wrzącej wodzie 2 min od wypłynięcia na powierzchnię.
2. Frużelina: wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Gotujemy z cukrem ok 3 min. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 5 łyżkami wody. Wlewamy do wiśni. Zagotowujemy i polewamy pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.07.2011 08:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak