Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fałszywy zając

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1 kg
jajko ugotowane na twardo
3 sztuki
marchew
3 sztuki
boczek
100 gram
ogórki kiszone
10 sztuk
ser topiony
200 gram
tłuszcz do formy
1 sztuka
ser gouda
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fałszywy zając

Rozwałkowujemy przyprawione solą i pieprzem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt. Na mięsie mielonym po całej długości układamy przekrojone na pół jajka, pokrojone w ćwiartki ogórki i marchewki, pokrojony drobno boczek oraz ser topiony. Delikatnie zwijamy mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady nadzienie\" tworzyło wzory. Układamy roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w wcześniej podgrzanym piekarniku przez 40 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy roladę startym żółtym serem.SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak